Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 02-02-2014 Bali en Singapore (1)
  • 30-01-2014 Lembongan, ... (1)
  • 23-01-2014 Bali, Indonesië (4)
  • 18-01-2014 Goodbye Australia (1)
  • 15-01-2014 Great Ocean Road (2)

Statistieken

Dit dagboek is 11230 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Bali en Singapore

Toon op kaart

2 februari 2014 | Door: danielleisevenweg

Aantal keer bekeken 1193   Aantal reacties 1   Krommenie, Nederland
a A

Bali en Singapore

Terug op Bali ga ik m'n kleding ophalen. Yes, ik ben blij, vooral de jasjes zijn super.
Met een scooter scheur ik door de straten van Kuta en omgeving. Strandjes, marktkraampje, rijstvelden en veel scooters. Bij een school staan ouders hun kroost op te wachten op ... scooters en bij het tankstation staat een lange rij wachtende scooters! Verder lekker luieren, elke dag een massage en dan inpakken. Op naar de laatste etappe! O jee. Ik heb veel te veel bagage.

In Singapore aangekomen ontbreekt iets van m'n bagage. De lost & found weet het te traceren. In het hotel zijn de medewerkers heel aardig en behulpzaam. Ik krijg zelfs een upgrade. De kamer is compact maar prima! Daisy van de 7eleven (24 uur mini supermarkt) leent me haar OV-kaart en ik kan met de bus maar Chinatown. Het is bijna Chinees nieuwjaar. Het jaar van het paard komt eraan. Een metershoge paarden-optocht versiert de hoofdstraat. Op de markt proef ik dingen waar ik nooit van gehoord had.
Het Marina Bay Hotel en de omliggende complexen zijn groot. Je weet niet wat je ziet! Indrukwekkend en luxe. Op het Skypark gebruik ik dan ook een luxe lunch. Beetje winderig maar heerlijk! Fabian, de assistent manager geeft me een kleine rondleiding en een manier om zonder ticket terug te komen voor een avond view. De hele dag hang ik rond the Marina Bay, aan de rand van het business district. De sfeer is duidelijk azian-luxe. Beetje Zuid-as maar dan met meer spleetogen. Tegen de avond kijk ik met een Chinese familie naar het vuurwerk voor nieuwjaar en de water/licht show van het hotel.

De scholen zijn vanmiddag vrij. In de metro is er een ware scholieren invasie en elk kind heeft zijn hand vergroeid met een mobiele telefoon. Ik bezoek het entertainment eiland Sentosa. Heel raar een speciaal eiland voor vermaak. Eerst de mono rail, langs een resort, universal studio, een casino, een soort Disney straat en dan mijn doel; het SEAaquarium. Het grootste aquarium ter wereld (yes, Australië, eat your heart out) met een ongelofelijke variatie aan onderwater wereld. Meer dan ik ooit op m'n duiken heb gezien! En dat in 3 uur tijd zonder nat te worden....

Na wat shoppen en een laatste Aziatische maaltijd zit het erop. Inpakken, slapen en dan naar het vliegveld. Het was een geweldige ervaring. 15 Weken met ups en downs, nieuwe ervaringen, nieuwe ontdekkingen en nieuwe en oude vrienden. En ZON ik zal je missen. Kom snel achter me aan.

Hallo Holland.

Vorige bericht »

Foto's bij verslag (8)

• Metershoge paarden-optocht
  • Luxe lunch in Marina Bay Skypark
  • SEA aquarium Singapore
  • Marina Bay Hotel
  • 200 meter  zwembad op  verdieping 57!
  • Foodcourt Singapore
  • Naar huis met teveel bagage
  • Welkomscomité  Alex en Tessa

Ga naar het overzicht